Investerer fem millioner kroner i selvkjørende traktor

Den selvkjørende traktoren AutoAgri, fra firmaet med samme navn i Leksvik, har fått nye investeringsmidler.

Fra signering av kontrakt for investeringsmidler til AutoAgri. Fra venstre: Rune Otterstad (Fosenkraft), Arnt Solem (Fosenkraft), Margrethe Markussen (Tidligfasefondet), Per-Arne Sæther (Indre Fosen Invest), Olbert Aasan (Indre Fosen Invest). FOTO: AUTOAGRI AS

– Vi har klokkertro på produktet, sier Margrethe Markussen i Tidligfasefondet i en pressemelding sendt ut av AutoAgri AS.

Sammen med Fosenkraft Energi og Indre Fosen Invest har de nå investert til sammen fem millioner kroner i AutoAgri, opplyses det om i pressemeldingen.

– Med solide regionale investorer i ryggen er vi et stort skritt nærmere produksjon og salg av redskapsbæreren, sier Jostein Sandvik i AutoAgri.

Jostein Sandvik oppå Autoagrien. FOTO: OLA BJERKEVOLL

– Vi har ambisjoner om å bygge en vekstbedrift i regionen, og da trenger vi støttespillere som forstår både oss og trøndersk næringsliv.

En lett avgjørelse å ta

Fosenkraft Energi trengte ikke å gå mange runder før de bestemte seg for å investere i Leksvik-bedriften.

– For vår del er AutoAgri et kinderegg. Det er et selskap som driver med spennende teknologi, samtidig som de tenker bærekraft i det de gjør. I tillegg er de en lokal aktør, noe som er et viktig punkt for oss, sier Rune Otterstad i Fosenkraft Energi.

Det er Markussen i Tidligfasefondet enig i.

– Vi vet at teamet bak ideene er veldig viktige. I dette prosjektet har vi stor tro på teamet. De er erfarne og dyktige folk, som evner å stå løpet helt ut. Det vi har investert i her er et prosjekt der vi har tro på både ideen og folka bak.

Et brennende engasjement

Per-Arne Sæther i Indre Fosen Invest mener gjengen bak AutoAgri har det som trengs for å lykkes.

– De har skapt en enorm aktivitet tidligere. I en tid der vi ser at mye industri flagges ut, er det godt å se knoppskyting lokalt. AutoAgri kan også vise til ekspansjonsplaner, og det er denne typen engasjement vi trenger mer av lokalt.

Fra signering av kontrakt for investeringsmidler til Autoagri. Fra venstre: Vegard Evjen Hovstein, Jostein Sandvik, Rune Otterstad, Margrethe Markussen, Eirik Evjen Hovstein, Per-Arne Sæther, Arnt Solem, Ole Svendgård, Olbert Aasan. FOTO: AUTOAGRI AS

I likhet med de to andre investorene var heller ikke Indre Fosen Invest i tvil om at AutoAgri var et selskap de burde investere i.

– Dette prosjekter treffer på alle punktene som er viktig for oss. Så om vi ikke hadde investert i AutoAgri, vet jeg ikke helt hva annet som skulle passet bedre, sier Sæther.

Vil produsere regionalt

Allerede neste år leveres de første pilot-kjøretøyene til utvalgte kunder.

Målet er at AutoAgri skal fortsette å være et heltrøndersk produkt når den er ferdig utviklet og klar for det internasjonale markedet.

– Autoagri er et banebrytende produkt og vi trenger høy kvalitet i alle ledd. I Trøndelag har vi tilgang til verdensledende teknologimiljøer og høyteknologisk industri som kan løfte produktet ut i et krevende marked, sier Sandvik.

 

Saken er skrevet av: Ola Bjerkevoll, Journalist – Orginalen er publisert på mn24.no den 4. november