Om Fondet

Tidligfasefondet er et investeringsselskap som ser etter potensielle vekstselskap i Trøndelag.

Hvem er vi?

Bak Tidligfasefondet står offentlige og private investorer med en felles ambisjon om å gjøre kompetent kapital tilgjengelig for gründere som ønsker å satse i Trøndelag.

Forvalterteamet består av Lars Erik Jørgenvåg (daglig leder) og Bjørn Wiseth (fondsforvalter).

Styret består av Kristin Jørstad (leder), Hermod Fledsberg (nestleder), Håvard Belbo, Håkon Aglen Fredriksen, Kristin Eriksen, Eilif Due og Christian Wee.

Forvalterteam Tidligfasefondet Bjørn Wiseth og Lars Erik Jørgenvåg foto Silje Øksnes KolaasFullSizeRender 33
Private investorer
Banker
Innovovasjonsselskap

Forvalterteamet

Lars Erik Jørgenvåg

Bjørn Wiseth

Styret

Kristin Jørstad

  • Styreleder, head of IPR Management, NTNU Technology Transfer AS

Hermod Fledsberg

  • Nestleder, investor, medeier Cobiaq AS

Håvard Belbo

Christian Wee

  • Styremedlem, daglig leder i Proneo

Håkon Aglen Fredriksen

  • Styremedlem, partner Broodstock Capital Partners AS

Eilif Due

  • Styremedlem og investor

Kristin Eriksen

  • Styremedlem

Portefølje

High quality life science and diagnostic products

Kontaktperson

Tonje Strømmen Steigedal

Dreamknit vil gjøre det mulig for deg som strikker å skape akkurat det plagget du vil, uten stresset med utregninger og matematikk. Hos Dreamknit kan du enkelt designe din drømmegenser, og kjøpe kvalitetsoppskrifter med grundige forklaringer og videoer.

Kontaktperson

Marte Eirin Stenvaag

En ny måte å fiske krabber på. Proffteiner har utviklet en ny type teine som vil revolusjonere krabbefisket.

Kontaktperson

Jim Harald Sæternes

Next level monitoring of solids and fluids in pressure vessels. Nicoustic has developed accurate non-intrusive technology for separator level measurement based on Guided Ultrasonic Waves. Their sensors detect liquids and solids level. Measurement of emulsion and foam interface layers is under development.

Kontaktperson

Morten Frøseth

AutoAgri utvikler og produserer autonome redskapsbærere. Disse kjøretøyene er tilpasset landbruket, men kun fantasien begrenser mulige anvendelser.

Kontaktperson

Jostein Gilbert Sandvik

VinGrip AS

Notus utvikler en ny vertikal vindmølle tilpasset energibehovet på større gårdsbruk og industri.

Kontaktperson

Nils Magnus Kjenstad

Slidedrain utvikler et helt nytt gulvsluk for våtrom, som er enklere, raskere og sikrere å installere.

Kontaktperson

Stian Bongard

Submerged er en teknologileverandør i et sterkt voksende marked for prosessovervåking i havbruksnæringa. Submerged tilbyr automatisert og nøyaktig lusetelling. Dette gjøres gjennom en patentsøkt teknologi som gir stor kontrast mellom lakselus og laks i høyoppløste undervannsbilder.

Kontaktperson

Lars Martin Sandvik Aas

Capeech tilbyr skreddersydd språkopplæring med bruk av kunstig intelligens (AI). Språkopplæringen foregår digitalt og tilpasses hvilken bransje man skal lære seg språket for, hvilke jobber man skal utføre og hvilket morsmål man har som utgangspunkt. Dette kan bl.a være veldig aktuelt for å få utenlandsk arbeidskraft raskt opp å gå språklig. Deler av teknologien er utviklet ved NTNU, og NTNU TTO er med på eiersiden.

Kontaktperson

Marie Jacobsen Lauvås

CageEye har basert på mange års forskning utviklet en teknologi som gjør det mulig å fôre fisken i merdene mer treffsikkert, og på den måten både øke lønnsomheten og redusere klimaavtrykket gjennom mindre fôrsvinn. Gründerne har klart å bringe forskningsbasert kunnskap ut til oppdrettsnæringa, og har utviklet et innovativt brukervennlig verktøy som har slått an meget godt i markedet. Selskapet har allerede internasjonale kunder og investorer, og er et godt eksempel på hvordan norsk kompetanse og teknologi kan skape nye eksportmuligheter i tillegg til å styrke en viktig næring. Selskapet har allerede passert 25 ansatte spredt over hele verden, og er i kraftig vekst.

Kontaktperson

Bendik Søvegjerto

Technium AS og brandet «reTyre» er etablert av studenter fra industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU. Selskapet lager innovasjoner i dekkbransjen – fortrinnsvis for sykler og rullestoler. Etter 3 år med utvikling kom pilotproduktet «reTyre Urban Winter» på markedet i oktober 2017. Produktet er et piggdekk som brukeren kan feste utenpå sitt eget hybrid sykkeldekk ved hjelp av en patentert glidelåsmekanisme. Produktet solgte 4500 stk i sin første sesong, og er å finne i mer enn 120 sportsbutikker i Norge, inkludert kjeder som Sport1 XXL. Selskapet har kunder i til sammen 9 land i Europa. Selskapet lanserer i 2018 et eget sommerdekk hvor glidelåsen er påsydd, og med ulike overflater som kan festes utenpå dekket med det formål at brukeren kan gjøre om sykkelen til en terrengsykkel, eller vintersykkel i løpet av sekunder.

Kontaktperson

Alexander Gjendem Gjørven

QRRNT AS er et energiselskap som har utviklet en turbin som effektivt gjenvinner energi i rør med vann- eller andre væske-strømmer. Den nye teknologien gjør det mulig å ta ut energi på et langt lavere trykk enn tidligere.

Kontaktperson

Julia Navarsete

Carbon Concepts AS fra Stjørdal har utviklet high-end sykkelmerket FARA Cycling. Syklene har fått meget gode anmeldelser og markedsføres nå internasjonalt.

Kontaktperson

Jeff Webb

Blåfjell Lierne AS er hovedeier i Blåfjell Drift AS, et selskap som satser på innenlands oppdrett av røye i Sørli. Etter flere års FoU-arbeid er selskapet det første i Norge til å ha fullsyklus produksjon av fjellrøye i et RAS-anlegg.

Kontaktperson

John Helge Inderdal

Vepak er et selskap med utspring fra NTNU Entreprenørskolen, som har utviklet en vedpakkemaskin som pakker fyringsved i letthåndterlige småsekker 5 ganger raskere enn man gjør det for hånd. Maskinen sparer vedprodusentene for repeterende, ineffektivt og kostbart arbeid. Selskapet har etter noen års utvikling levert til Norge, Sverige, Storbritannia og Estland. I tillegg tilbys en forbedret vedsekk som lukkes på ett sekund, og som øker produktiviteten til vedprodusentene ytterligere. Automatisert produksjon vil kunne gjøre det mulig for norske vedprodusenter å øke sin konkurranseevne og skogeiere kan få mer verdiskaping ut av egen skog.

Kontaktperson

Ole Holtet

Naviaq er et selskap spunnet ut av Norsk Navigasjon AS på Snåsa og utviklet sammen med AQS AS i Flatanger for å levere servicetjenester til havbruksnæringa. Selskapet skal bidra til å løfte oppdrettsnæringen til nye høyder gjennom å innføre nye bransjetilpassede IKT-løsninger basert på velprøvd teknologi fra Norsk Navigasjon sine virksomheter i andre bransjer. Selskapets første produkter er programvare for dokumentering av teknisk informasjon i fortøyninger, notbøting og effektiv administrering og gjennomføring av oppdrag.

Kontaktperson

Jan Ivar Sandnes

Høres dette interessant ut?

Er du gründer? Send oss din presentasjon.