Portefølje

Assistep-Orange-and-Black-300dpi

AssiTech ble etablert av studenter fra NTNU Entreprenørskolen, og de har utviklet AssiStep, en «rullator i trapp» for eldre og bevegelseshemmede. AssiStep har slått godt an både i det norske markedet og internasjonalt. Velferdsteknologi er et markedsområde i kraftig utvikling, og markedsmulighetene er store, både innenfor offentlig sektor og i forbrukermarkedet.

Kontaktperson: Halvor Wold

Hjemmeside: http://assistep.no

Naviaq_175
Naviaq AS

Naviaq er et selskap spunnet ut av Norsk Navigasjon AS på Snåsa og utviklet sammen med AQS AS i Flatanger for å levere servicetjenester til havbruksnæringa. Selskapet skal bidra til å løfte oppdrettsnæringen til nye høyder gjennom å innføre nye bransjetilpassede IKT-løsninger basert på velprøvd teknologi fra Norsk Navigasjon sine virksomheter i andre bransjer. Selskapets første produkter er programvare for dokumentering av teknisk informasjon i fortøyninger, notbøting og effektiv administrering og gjennomføring av oppdrag.

Kontaktperson: Jan Ivar Sandnes.

Hjemmeside: http://naviaq.no/

Vepak

Vepak AS

Vepak er et selskap med utspring fra NTNU Entreprenørskolen, som har utviklet en vedpakkemaskin som pakker fyringsved i letthåndterlige småsekker 5 ganger raskere enn man gjør det for hånd. Maskinen sparer vedprodusentene for repeterende, ineffektivt og kostbart arbeid. Selskapet har etter noen års utvikling levert til Norge, Sverige, Storbritannia og Estland. I tillegg tilbys en forbedret vedsekk som lukkes på ett sekund, og som øker produktiviteten til vedprodusentene ytterligere. Automatisert produksjon vil kunne gjøre det mulig for norske vedprodusenter å øke sin konkurranseevne og skogeiere kan få mer verdiskaping ut av egen skog.

Kontaktperson i Vepak: Ole Holtet.

Hjemmeside: http://www.vepak.no/

Logo Muba

Gründerne bak Muba har lang fartstid i musikkbransjen og har lenge sett behovet for bedre verktøy for bransjen. Løsningen vil tilby bedre muligheter for synliggjøring, markedsføring og formidling av tjenester rettet mot aktørene i musikkbransjen, både nasjonalt og etter hvert også internasjonalt.

Muba skal være en møteplass, en markedsplass, et oppslagsverk og fungere som en «utstrakt hånd» for alle som ønsker å søke etter en artist eller et arrangement, eller de som ønsker å arrangere noe selv. Muba skal tilby et bredt spekter av brukervennlige lett tilgjengelige digitale tjenester. Her vil man kunne finne svar på alt knyttet til artister, sjanger, pris, turneer, kalender, utstyr, transport, kontraktsmaler for å nevne noe.

Kontaktperson: Anders Myrvold.

Hjemmeside: http://muba.no

Blafjell logo kopi
Blåfjell AS

Blåfjell Lierne AS er hovedeier i Blåfjell Drift AS, et selskap som satser på innenlands oppdrett av røye i Sørli. Etter flere års FoU-arbeid er selskapet det første i Norge til å ha fullsyklus produksjon av fjellrøye i et RAS-anlegg.

Kontaktperson: John Helge Inderdal.

FARA

Carbon Concepts

Carbon Concepts AS fra Stjørdal har utviklet high-end sykkelmerket FARA Cycling. Syklene har fått meget gode anmeldelser og markedsføres nå internasjonalt.

Kontaktperson: Jeff Webb.

Hjemmeside: https://faracycling.no/

qrrnt
Qrrnt

QRRNT AS er et energiselskap som har utviklet en turbin som effektivt gjenvinner energi i rør med vann- eller andre væske-strømmer. Den nye teknologien gjør det mulig å ta ut energi på et langt lavere trykk enn tidligere.

Kontaktperson: Julia Navarsete.

Hjemmeside: qrrnt.com/

Technium AS og brandet «reTyre» er etablert av studenter fra industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU. Selskapet lager innovasjoner i dekkbransjen – fortrinnsvis for sykler og rullestoler. Etter 3 år med utvikling kom pilotproduktet «reTyre Urban Winter» på markedet i oktober 2017. Produktet er et piggdekk som brukeren kan feste utenpå sitt eget hybrid sykkeldekk ved hjelp av en patentert glidelåsmekanisme. Produktet solgte 4500 stk i sin første sesong, og er å finne i mer enn 120 sportsbutikker i Norge, inkludert kjeder som Sport1  XXL. Selskapet har kunder i til sammen 9 land i Europa. Selskapet lanserer i 2018 et eget sommerdekk hvor glidelåsen er påsydd, og med ulike overflater som kan festes utenpå dekket med det formål at brukeren kan gjøre om sykkelen til en terrengsykkel, eller vintersykkel i løpet av sekunder.

Kontaktperson: Alexander Gjendem Gjørven

Hjemmeside: retyre.no

Cageeye

CageEye

CageEye har basert på mange års forskning utviklet en teknologi som gjør det mulig å fôre fisken i merdene mer treffsikkert, og på den måten både øke lønnsomheten og redusere klimaavtrykket gjennom mindre fôrsvinn. Gründerne har klart å bringe forskningsbasert kunnskap ut til oppdrettsnæringa, og har utviklet et innovativt brukervennlig verktøy som har slått an meget godt i markedet. Selskapet har allerede internasjonale kunder og investorer, og er et godt eksempel på hvordan norsk kompetanse og teknologi kan skape nye eksportmuligheter i tillegg til å styrke en viktig næring. Selskapet har allerede passert 25 ansatte spredt over hele verden, og er i kraftig vekst.

Kontakperson: Bendik Søvegjerto

Hjemmeside: https://www.cageeye.no

capeesh

Capeesh

Capeech tilbyr skreddersydd språkopplæring med bruk av kunstig intelligens (AI). Språkopplæringen foregår digitalt og tilpasses hvilken bransje man skal lære seg språket for, hvilke jobber man skal utføre og hvilket morsmål man har som utgangspunkt. Dette kan bl.a være veldig aktuelt for å få utenlandsk arbeidskraft raskt opp å gå språklig. Deler av teknologien er utviklet ved NTNU, og NTNU TTO er med på eiersiden.

Kontaktperson: Marie Jacobsen Lauvås

Hjemmeside: https://www.capeesh.com/

Submerged

Submerged er en teknologileverandør i et sterkt voksende marked for prosessovervåking i havbruksnæringa. Submerged tilbyr automatisert og nøyaktig lusetelling. Dette gjøres gjennom en patentsøkt teknologi som gir stor kontrast mellom lakselus og laks i høyoppløste undervannsbilder.

Kontaktperson: Lars Martin Sandvik Aas.


Slidedrain AS

Slidedrain utvikler et helt nytt gulvsluk for våtrom, som er enklere, raskere og sikrere å installere.
Kontaktperson: Stian Bongard
Hjemmeside: https://slidedrain.no/

Notus AS

Notus utvikler en ny vertikal vindmølle tilpasset energibehovet på større gårdsbruk og industri.
Kontaktperson: Nils Magnus Kjenstad